Volledig scherm
Het ontwerp van Dorpshuis De Leeuwerik zoals het begin 2014 is geopend.

Basisschool in Galder groeit zo hard dat het dorpshuis moet worden uitgebreid

GALDER - Dorpshuis De Leeuwerik in Galder wil uitbreiden. Het aantal leerlingen van de basisschool Mattheus groeit harder dan verwacht waardoor het aantal klassen niet meer in De Leeuwerik past. 

Apart gebouw

Het is de bedoeling dat er een aanbouw komt op het bestaande schoolplein. Kinderdagverblijf PUUR verhuist dan naar deze aanbouw en de school betrekt de ruimtes waar het kinderdagverblijf nu in zit. Zo komt er onder andere een multifunctionele studieruimte die ook buiten de schooltijden gebruikt kan worden.

Dorpsraad Galder-Strijbeek is betrokken bij het project. Volgens penningmeester Frans Goethals wordt het een los gebouw, maar verbonden met De Leeuwerik door een glazen doorgang.  "Het gebouw krijgt dezelfde stijl als De Leeuwerik. De kinderen op het kinderdagverblijf kunnen straks zo door de glazen gang naar het sportgedeelte in de Leeuwerik."

In gebruik nemen

De uitbreiding is redelijk onverwachts aangezien het dorpshuis 3,5 jaar geleden in z'n geheel vernieuwd is. Volgens Goethals was toen de prognose dat het aantal kinderen in Galder niet zou stijgen, maar dat gebeurde toch. "We merken dat woningen snel verkocht worden waardoor het aantal kinderen is gestegen. Achteraf gezien was het beter om het meteen te doen."

Volgens de planning van de gemeente zijn de werkzaamheden in de zomer van 2018 afgerond. Met ingang van het schooljaar 2018-2019 kan Mattheus de uitbreiding in gebruik nemen. "Tot die tijd blijft de school met twee groepen gebruik maken van de dislocatie in de voormalige Mattheusschool", aldus de gemeente. 

Tijdens de uitbreiding wordt meteen gekeken of de knelpunten die de andere gebruikers ervaren van De Leeuwerik kunnen worden opgelost. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

  • Giovanni Korte (1%)
  • Gervane Kastaneer (5%)
  • Sydney van Hooijdonk (35%)
  • Sullay Kaikai (14%)
  • Mikhail Rosheuvel (3%)
  • NAC moet een nieuwe spits halen (39%)
  • Robert Mühren (3%)
3043 stemmen

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen