Volledig scherm
De professionele jazzband speelt samen met de kinderen het nummer Oh when the saints. © Foto René Schotanus/Pix4Profs

Basisscholen sluiten Jazz project af in Chassé Theater

BREDA – Dansen, zingen en muziek maken, dat deden zo’n duizend kinderen gisteren in het Chassé Theater. Voor de groepen zeven en acht van 18 basisscholen uit Breda en omgeving werd daar het Jazz project afgesloten.

Tijdens het Jazz project maken kinderen van de groepen zeven en acht van basisscholen in en rond Breda kennis met het genre Jazz. Het lesprogramma dat wordt aangeboden door de organisatie van Jazz project is breed.

Geschiedenis

Zo wordt de geschiedenis van de Jazz breed behandeld. Van het ontstaan van de Jazz, waaronder ook de slavernij periode valt, tot de verschillende klassiekers die de muzieksoort heeft voortgebracht. Ook krijgen de kinderen uitleg over een Jazzband en de muziek zelf. Daarnaast oefenen de kinderen de teksten van verschillende nummers die zij zingen tijdens de afsluitende voorstelling.

Het is de zevende keer dat er een Jazz project wordt gehouden voor basisscholen in en rond Breda. “Deze editie verloopt tot nu toe perfect. We zien dat de kinderen veel plezier hebben en er van genieten. Daar doen we het uiteindelijk voor”, vertelt Naomi Adriaansz van Jazz project.

Klassiekers

Tijdens de één uur durende voorstelling in het Chassé Theater speelt een band van professionele Jazzmuzikanten een aantal nummers. Zo wordt een aantal klassiekers gespeeld als ‘rock my soul’ en ‘whole wide world’. De kinderen zingen de nummers mee en hebben er zichtbaar plezier in.

Quote

Jongeren worden tegenwoor­dig dood gegooid met pop- en dancemu­ziek dat is jammer

Naomi Adriaansz

Volgens Adriaansz is het belangrijk om kinderen in aanraking te laten komen met Jazz. “Jongeren worden tegenwoordig dood gegooid met pop- en dancemuziek dat is jammer. Jazz is een van de basisstromingen van de muziek, het is belangrijk om kinderen dat mee te geven. Daarnaast is het een heel interactief muziekgenre, dansen zingen én zelf muziek maken komt naar voren.” Tegenwoordig is er volgens haar dan ook te weinig aandacht voor dit genre.

Jazz Festival

Het afsluitende optreden van het Jazz project is de opmaat naar het Breda Jazz Festival tijdens Hemelvaart. De organisatie van Jazz project probeert op deze manier kinderen warm te maken voor het festival dat van 10 tot en met 13 mei in Breda wordt gehouden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

  • Giovanni Korte (1%)
  • Gervane Kastaneer (6%)
  • Sydney van Hooijdonk (35%)
  • Sullay Kaikai (14%)
  • Mikhail Rosheuvel (3%)
  • NAC moet een nieuwe spits halen (39%)
  • Robert Mühren (3%)
3046 stemmen

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen