Bart Ormel uit Breda op 19-jarige leeftijd overleden na tragisch ongeval in Valencia

BREDA - De 19-jarige Bart Ormel uit Breda is op 15 oktober overleden na een tragisch ongeluk in de Spaanse stad Valencia. Dat meldt voetbalvereniging Beek Vooruit op hun website. Het ongeluk gebeurde 17 september. Hij heeft vier weken lang op de intensive care gelegen van het La Fe ziekenhuis. 

Het is niet bekend wat er precies gebeurde tijdens het ongeval en wat de oorzaak was.

Volledig scherm
Bart Ormel © Beek Vooruit

Bart liep stage in Valencia en zat aan het begin van zijn derde studiejaar Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool in Breda. Een woordvoerder van Avans Hogeschool kan dit bevestigen. ,,Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, vrienden en familie van Bart.” De school staat op gepaste wijze stil bij zijn overlijden. Hoe en waar dat precies gebeurt, wordt intern gecommuniceerd. 

Op de website van Beek Vooruit is te lezen dat hij  vanaf zijn 7e jaar bij de club zat. ,,Jarenlang was hij selectiekeeper. In 2017 is Bart samen met zijn vrienden een vriendenteam begonnen, ook wel de A2//FC de Deuren genoemd. Door de jaren heen is de derde helft steeds belangrijker geworden; dit uitte zich in spraakmakende themafeestjes.”

,,Bart had het vermogen om mensen samen te brengen. Hij was op zijn leeftijd al een compleet en volwassen persoon. Zijn lach en streken zal men nooit vergeten.”

Beek Vooruit houdt dit weekend een minuut stilte bij alle wedstrijden van de seniorenteams. 

In samenwerking met indebuurt Breda