Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Roothans, Joep van Meel en Peter Schouten ( vlnr ) zijn de drie initiatiefnemers voor een legale wietkwekerij voor Breda. Ze dreigen ABN Amro met een kort geding omdat ze geen bankrekening kunnen openen. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Banken weigeren rekening aan wietproef Breda, initiatiefnemers dreigen met kort geding

BREDA - De initiatiefnemers voor de legale wietproef voor Breda vragen ABN Amro binnen twee weken een bankrekening te verstrekken. Anders proberen zij dat af te dwingen met een kort geding. Dat zegt advocaat Peter Schouten. ,,Voor een onderneming is een bankrekening een eerste levensbehoefte.”

De Bredase advocaat Peter Schouten is samen met huisarts Ronald Roothans, oud-SP-statenlid Joep van Meel en kassenexpert Pascal van Oers  bezig met de voorbereidingen om een bedrijf op te zetten dat legaal wiet teelt. Project C (Cannabis) is serieuze business. Het bedrijf moet vele miljoenen opleveren met een productie van 5600 kilo in het eerste jaar 2020 tot ruim 12.000 kilo in de eindfase. De ondernemers hopen een van de vergunningen te krijgen voor de zes tot tien plaatsen voor legale wietteelt in Nederland. 

In samenwerking met indebuurt Breda