Volledig scherm
Advertentiesite Marktplaats. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Baarle-Nassau: Dé Marktplaats Handelshoofdstad van 2017

VideoBAARLE-NASSAU / AMSTERDAM - De gemeente Baarle-Nassau is uitgeroepen tot de handelshoofdstad van Nederland. Dat concludeert Marktplaats op basis van onderzoek naar handelsactiviteiten in de Nederlandse gemeenten. 

Maar liefst 41% van de inwoners van Baarle-Nassau handelden in de afgelopen elf maanden via Marktplaats. Daarmee zijn zij op het platform de actiefste handelaren van de provincie én van Nederland. Ze nemen de landelijke titel 'handelshoofdstad' over van de gemeente Groningen. 

Derde keer

Top 3 handelshoofdsteden Noord-Brabant

  1. Baarle-Nassau (41%)
  2. Breda (34%)
  3. ‘s-Hertogenbosch (34%)

Het is de derde keer dat Baarle-Nassau een jaar lang de titel handelshoofdstad van Noord-Brabant draagt. Ook in 2015 (29%) en 2016 (38%) ging de titel naar de gemeente.

Het is het elfde jaar dat Marktplaats de handelsactiviteit in kaart brengt en daarbij handelshoofdsteden uitroept. Om dat te berekenen heeft de handelssite gekeken naar het aantal accounts die in iedere gemeente de afgelopen elf maanden actief zijn geweest, ten opzichte van het aantal inwoners.

De meest aangeboden producten in de Noord-Brabantse handelshoofdstad waren schoenen, vijvers & toebehoren en auto’s.

Landelijke handelshoofdstad en handelsprovincie 2017

Baarle-Nassau is ook uitgeroepen tot handelshoofdstad van Nederland. Landelijk gezien is daar het grootste deel van de inwoners (41%) actief op Marktplaats. 

Ook bekijkt Marktplaats in welke provincie het meest wordt gehandeld. Noord-Brabant staat in de landelijke ranglijst op de tiende plaats. In Flevoland wordt het meeste gehandeld, gevolgd door Zeeland op de tweede en Drenthe op de derde plek.

Filmpje

Het duo Thijs en Joep, op YouTube beter bekend als de Bucket Boys, trokken eropuit om de meest opvallende Marktplaatshandelaar van Baarle-Nassau te vinden. Bekijk het filmpje om te ontdekken wie dat is. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda