Volledig scherm
Salar Azimi op een foto uit 2016 © Peter Nicolai

Azimi over partyboot: ‘Er zijn altijd opties’

BREDA - De Zeeuwse miljonair Salar Azimi zegt diverse reacties te hebben gehad van mensen die een oplossing hebben voor de partyboot die in Breda vorige week naar de Veilingkade is versleept, maar daar van de gemeente niet mag liggen.

Azimi had via BN DeStem een beloning van 20.000 euro uitgeloofd als iemand een ligplaats mét vergunning zou regelen voor de voormalige Le Formidable. “Ik heb meerdere mails gehad, maar die moet ik nog doorkijken. En ik heb er al een bespreking met iemand erover”, aldus Azimi.

De 75-meter lange boot is sinds 2017 van Azimi. De boot lag de afgelopen twee jaar werkloos in Breda aan de Markkade en moest daar weg van het waterschap. Vorige week is de boot naar de Veilingkade in de Belcrumhaven verhuisd, maar daar is geen vergunning voor. Azimi kreeg deze week een aangetekende brief van de gemeente dat hij het schip zo snel mogelijk weg moet halen.

“Ik heb de brief ontvangen. Ik ga me daar over beraden”, aldus Azimi. Hij zegt desgevraagd dat er alternatieven zijn voor de boot, waar wil daar nog niet op vooruitlopen. “Er zijn altijd opties. Maar ik wil het proces niet gaan verstoren.”  

  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.

In samenwerking met indebuurt Breda