Volledig scherm
© Avans Hogeschool

Avans partner in groot zorg en welzijn project in Zuid-Afrika

BREDA - De Avans Hogeschool gaat een internationale samenwerking aan met twee Europese hogescholen en drie universiteiten in Zuid-Afrika. Het gaat om een project op het gebied van zorg en welzijn, dat loopt tot en met september 2019. De partners hebben een subsidie ontvangen van € 800.000 van de Europese Unie.

De twee andere Europese instellingen zijn de Finse Lahti University of Applied Sciences en de Belgische Karel de Grote Hogeschool. Vanuit Avans nemen de Academie voor Gezondheidszorg, de Academie voor Sociale Studies en het lectoraat Leven Lang in Beweging deel aan het project dat plaatsvindt in Zuid-Afrika.

In het project worden patiënten rechtstreeks betrokken bij het onderwijsprogramma en jongeren gestimuleerd tot een actievere, gezondere leefstijl. Een derde pijler is het verder opleiden van zorgprofessionals op het gebied van screening en reïntegratie van ziekenhuispatiënten in de eigen woonsituatie.

Met dit project streeft men ernaar nieuwe onderwijsmodules te ontwikkelen en mogelijkheden voor buitenlandse stages en uitwisseling te creëren.

In samenwerking met indebuurt Breda