Volledig scherm
Roelof van Dinter (Coca-Cola), Jan Jacob van Donselaar (Compass/Eurest) en Paul Rüpp (Avans) bij een van de PET-flesautomaten. © Punt

Avans: korting in de kantine door aparte inzameling van petflessen

BREDA - Avans Hogeschool is donderdag begonnen met het apart inzamelen van petflessen. Korting bij uitgaven in de horecagedeeltes van de hogeschoolvestigingen moet zorgen voor een extra stimulans.

Avans is naar eigen zeggen de eerste hogeschool in Nederland die de verpakkingen voor onder meer frisdrank gescheiden gaat inzamelen. Samen met Coca-Cola en cateraar Eurest zet de school zich in om de hoeveelheid zwerfafval te verminderen en de inzameling van petmateriaal te stimuleren.

Op alle twaalf Avans-locaties in Breda, Roosendaal, Tilburg en Den Bosch komen petflesautomaten of een grote inzamelfles te staan. Studenten en medewerkers ontvangen voor iedere ingeleverde petfles tien cent korting. Hiermee kunnen ze sparen voor prijzen of korting bij bestedingen in de horecagelegenheden op de Avanslocaties.

Volledig scherm
Vlnr: Paul Rüpp (Avans), Roelof van Dinter (Coca-Cola) en Jan Jacob van Donselaar (Compass/Eurest) geven de aftrap van de PET-flessen inzamelingsactie. © Punt

In samenwerking met indebuurt Breda