Volledig scherm
PREMIUM
Volgens studenten is Avans Hogeschool dit jaar voor de vijfde keer op rij de beste grote hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids HBO 2019 die is verschenen. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Avans kijkt naar de toekomst: 'Niemand vraagt straks meer om een diploma'

pollBREDA - Een diploma? Hopeloos ouderwets. Bij grote bedrijven als Google, Apple en Bank of America heb je geen papiertje meer nodig om er te kunnen werken. Waarom zou een student zich dan nog bovenmatig inspannen om af te studeren?

Het is een van de vraagstukken waar een hogeschool als Avans zich serieus over buigt. Voor de vijfde keer op rij is de Brabantse onderwijsinstelling door de Keuzegids gekroond tot beste grote hogeschool van het land. 

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda