Volledig scherm
Avans koopt een vierde pand aan de Claudius Prinsenlaan © Google StreetView

Avans breidt campus uit met vierde pand aan Claudius Prinsenlaan

BREDA - Avans Hogeschool wil de campus aan de Claudius Prinsenlaan verder uitbreiden met de aankoop van het kantoorpand aan nummer 128. De koop moet half januari 2020 zijn beslag vinden. De campus telt dan vier gebouwen in elkaars nabijheid.

Het gebouw staat pal naast de locaties Hogeschoollaan en Quadrium en is bestemd voor de ondersteunende diensten van de onderwijsinstelling, zoals communicatie en ICT. Die huizen nu nog in een huurpand aan de Bijster. Eind 2023 wil Avans daar zijn vertrokken.

Avans moest vanwege de flinke groei van het studentenaantal in 2012 de diensten en het onderwijs noodgedwongen scheiden. ,,We hebben dat nooit een ideale situatie gevonden,” motiveert de hogeschool de aankoop, ,,want nabijheid bij het onderwijs bevordert de kwaliteit van het werk van de diensteenheden.”

,,Daarom zijn we blij dat nu de mogelijkheid zich voordoet om die nabijheid opnieuw te realiseren. Een ander voordeel is dat kopen op de lange termijn voordeliger is dan de huurkosten die we nu ieder jaar voor de Bijster betalen.”

Aflopende huurcontracten

Het College van Bestuur is deze week akkoord gegaan met de koopsom van 8,2 miljoen euro. De Raad van Toezicht en Medezeggenschapsraad moeten nu nog hun fiat geven. 

In het kantoorpand zitten nu nog acht andere bedrijven, waarvan binnen nu en vier jaar de meeste huurcontracten aflopen.

Avans had het pand al eerder op het oog voor de huisvesting van de commerciële tak Avans+. Daarvoor is vorig jaar het pand aan nummer 140 gekocht. Na een verbouwing wil de onderwijsinstelling in de loop van volgend jaar verhuizen van de Heerbaan naar het gebouw aan de Claudius Prinsenlaan.

In samenwerking met indebuurt Breda