Volledig scherm
© anp

Automobilist zonder rijbewijs zorgt met onverzekerde auto voor aanrijding in Breda

BREDA - Een 33-jarige man uit Georgië heeft dinsdagavond op de Backer en Ruebweg in Breda een aanrijding veroorzaakt. De bestuurder bleek niet in het bezig te zijn van een rijbewijs en bovendien reed hij in een onverzekerde auto.

Het ongeluk gebeurde rond 17.50 uur ter hoogte van de kruising met de Konijnenberg. De Geogiër botste met zijn voertuig op de auto van een 59-jarige vrouw uit Breda. Na het incident vluchtte een vrouw ,die bij de man in de auto zat, snel weg uit het voertuig.

Volgens de automobilist veroorzaakte hij het ongeluk doordat de remmen van de auto niet werkten. Ook beweerde hij wél in het bezit te zijn van een rijbewijs uit zijn vaderland, maar dat hij deze had achtergelaten in een AZC dat hij moest verlaten.

Ook had hij een verklaring voor het onverzekerd rijden. Hij zou de auto namelijk pas geleden gekocht hebben en meende dat de verzekering nog geldig was.

De man heeft van de politie een verbod gekregen om nog met deze auto te rijden. Eerst zal het voertuig herkeurd moeten worden.

In samenwerking met indebuurt Breda