Volledig scherm
© Thinkstock

Automobilist kan borst natmaken vanwege aanpak Claudius Prinsenlaan Breda

BREDA - Automobilisten gaan het straks ongetwijfeld merken. De Claudius Prinsenlaan gaat flink op de schop. Vanwege de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis wordt de verkeersader waar dagelijks tienduizenden auto’s overheen gaan, drastisch onder handen genomen.

Er worden extra rijstroken aangelegd, de kruising met de Bijster en de Molengracht wordt aangepast en de op- en afritten met de Zuidelijke Rondweg worden verdubbeld. En daar blijft het niet bij. Ook op de aangrenzende Hogeschoollaan die wordt doorgetrokken en waar fietspaden worden aangelegd én de Verlengde Poolseweg gaat het nodige veranderingen.

De aanpassingen zijn nodig omdat het vernieuwde Amphia aanzienlijk meer bezoekers gaat trekken dan het huidige ziekenhuis. De mega-operatie die ruim een half jaar in beslag gaat nemen, kost 8 miljoen euro. Vijf miljoen wordt door het Amphia betaald, de rest komt voor rekening van de gemeente.

Als gevolg van de aanpassingen aan de wegen moet het verkeer vooral in de ochtend- en avondspits straks rekening houden met vertragingen.

In samenwerking met indebuurt Breda