Volledig scherm
Stockfoto Politie aanhouding © Hollandse Hoogte / Kick Smeets Fotografie

Auto met valse kentekenplaten stuk gereden in Prinsenbeek na vluchtpoging voor politie

BREDA / PRINSENBEEK - Een 20-jarige man uit Breda weigerde vrijdagnacht te stoppen voor een verkeerscontrole in Breda. Hij reed met hoge snelheid weg in de richting van Prinsenbeek,waar hij zijn auto kapot reed en door de politie werd aangehouden.

Agenten zagen de auto vrijdagnacht vlak voor vijf uur rijden over de Backer en Ruebweg in Breda. Zij gaven de bestuurder een volg-teken, waarop hij met hoge snelheid en gedoofde lichten wegreed richting de A16. 

Door de zeer hoge snelheid verloren de agenten het voertuig uit het zicht. Een andere eenheid van de politie zag de auto rijden in de richting van Prinsenbeek. Bij het zien van de politie, reed de bestuurder weer met hoge snelheid weg. 

De agenten troffen de auto, beschadigd en zonder voorwiel, aan op de Meester Bierensweg buiten Prisenbeek. De agenten zagen de bestuurder uit het beschadigde voertuig stappen en hard wegrennen. De politie hield de man kort hierop aan. 

Na onderzoek door de  politie bleek de auto te zijn voorzien van valse kentekenplaten. De politie heeft de zaak in onderzoek. 

De auto is in beslag genomen en de verdachte zit vast voor verhoor.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerstmarkt Betoverend Breda geopend

    Kerstmarkt Betoverend Breda geopend

    BREDA - Het werd al weken groots aangekondigd, en vrijdagavond ging het dan echt van start: Betoverend Breda. De Kerstmarkt die meer beleving moet bieden dan eerdere edities speelt zich af rond de Kerstboom op de Grote Markt, waar het Bredase mannetje Careltje alle dagen zijn sprookje vertelt. Careltje moet een soort oer-Bredanaar voorstellen, die al honderden jaren onder de Grote Markt woont. Speciaal voor Betoverend Breda is hij tot en met 6 januari, zolang duurt het evenement, bovengronds te vinden.

In samenwerking met indebuurt Breda