Volledig scherm
Artist impression hotel-eetcafe De Roskam in Zundert

Appartementen in Zunderts hotel-eetcafe De Roskam

ZUNDERT Hotel-Eetcafé De Roskam in Zundert is verkocht. Nieuwe eigenaar is de Zundertse projectontwikkelaar Maas-Jacobs. Die wil er een combinatie van maken van horeca en wonen.

De Roskam in hartje Zundert stond al een tijdje te koop. ,,De eigenaar wil stoppen", zeggen René Maas en Koen van der Vorst van Maas-Jacobs. Overigens niet onmiddellijk, zeggen zij er bij: ,,Tot in 2018 zal De Roskam nog gewoon open zijn als eetcafé en hotel."

Ligging
Maas-Jacobs is vooral gecharmeerd van de ligging van het pand. ,,Midden in het centrum met een geweldig zonnig terras. Dat laatste houden wij in tact."

Hoewel de projectontwikkelaar het pand graag had behouden, is er voor gekozen om het te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Maas: ,,Dat kan niet anders. De staat van het gebouw is niet goed. Het stamt uit de jaren zestig. Het is geen monument."

Beeldbepaler
Wel is het, vanwege de locatie, een beeldbepaler voor Zundert. ,,Daar houden we bij de nieuwbouw ook rekening mee. We willen er iets neerzetten wat goed past op die plek."

Bedoeling is dat op de benedenverdieping horeca komt. ,,Met een groot terras." Er boven bouwt Maas-Jacobs tussen de tien en vijftien appartementen. ,,Met grote balkons op het zuidwesten." Het worden middelgrote woningen in de wat duurdere prijsklasse.

Om te kunnen bouwen is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. ,,Binnenkort start die procedure", zegt Maas. Als alles loopt zoals gepland, kan medio 2018 met sloop en bouw worden begonnen. In 2019 is dan de oplevering.

De Roskam stond aanvankelijk te koop voor ruim 850.000 euro. Of Maas-Jacobs dat ervoor heeft betaald, willen Maas en Van der Vorst niet zeggen. ,,Over zulke zaken doen wij geen uitspraken."

In samenwerking met indebuurt Breda