Volledig scherm

App Track & Trace 'aanrader voor studenten'

BREDA - Over enkele weken gaat een landelijke campagne van start waarin eigenaars van smartphones, iPads en laptops de tip krijgen om deze goederen te voorzien van 'Track and Trace'. Dat volgsysteem kan als app gedownload worden en geeft de eigenaar van gestolen goederen de mogelijkheid te volgen waar die na diefstal blijven.

Volgens Willem van Hooijdonk van de politie Midden- en West-Brabant is die tip zeker een aanrader voor studenten.

Het is niet zo dat er momenteel in heel Breda opvallend veel vaker wordt ingebroken in studentenhuizen, maar bij de laatste drie inbraken die gemeld werden in de wijk Zandberg waren in twee gevallen studenten het slachtoffer.

Dat baart de politie niet alleen zorgen omdat 'elk slachtoffer er een te veel is', maar deze inbraken hebben ook gevolgen voor de inbraakcijfers. Die de politie vanzelfsprekend zo laag mogelijk wil houden. Waar bij een inbraak in een 'gewoon' rijtjeshuis doorgaans slechts ??n aangifte gemeld wordt, zijn er dat in studentenhuizen al gauw twee of drie.

Volgens districtschef Paul Martens van de politie in Breda lopen in het doorsnee studentenhuizen de mensen in en uit en is het er moeilijker toezicht te houden op wie in- en uitgaat of ramen of deuren open heeft staan. Volgens Martens kan heel veel door de mensen zelf gedaan worden om inbraken te voorkomen: "Het Keurmerk Veilig Wonen vermindert de kans op woninginbraken met de factor duizend", weet hij.

"Dieven", vervolgt Martens, "die kijken naar twee dingen: valt er wat te halen en wat is mijn risico. Aan een voordeur waarvan het slot voor vijftien euro is beveiligd tegen flipperen (een inbraakmethode) gaan ze in de regel voorbij."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda