Volledig scherm

Annemiek in studio voor PVV-lied: ‘Iedereen straks in de polonaise, let maar op' (video)

BREDA - Ze is ondergedoken, wordt ‘met de dood bedreigd’ en vreest voor haar veiligheid en die van haar kinderen. Maar zwichten, dat is echt geen optie. Annemiek Ottenhoff (52) voegt woensdag de daad bij het woord en duikt de studio in om haar PVV-liedje, dat deze week in rap tempo het internet overging, om te toveren tot carnavalskraker. “Het is voor mij heel belangrijk om dit af te maken.”

De in Breda woonachtige aanhanger van de PVV en partijleider Geert Wilders dook dinsdag onder uit angst voor Facebook-gebruikers die haar en haar kinderen met de dood zouden bedreigen. In haar liedje ‘Geef mij maar PVV’ bezingt Annemiek haar liefde voor Wilders en haalt ze hard uit naar premier Mark Rutte.

‘Als je niet stemt op PVV, ga dan maar lekker met Markie mee, want die sturen wij overzee,’ zingt de grofgebekte amateurzangeres. Het liedje begon aanvankelijk als grap, maar liep uit op een ware internethype: de video wordt nog steeds massaal gedeeld en is al honderdduizenden keren bekeken.


“Ik vind het geweldig dat ik hier nu sta”, zegt Annemiek vanuit de studio in Breda. “Dit wordt een grote hit tijdens carnaval, let maar op. Iedereen springt straks in de polonaise. Het lied is zo populair, omdat ik zeg wat de meeste mensen denken. Jij hebt geen idee wie mij allemaal wil hebben. Vanavond mag ik al in een kroeg in Breda optreden. Ik heb geen idee wat mij nog meer te wachten staat.”

'Ik doe dit voor mijn kinderen'
Hoewel haar kinderen en kleinkinderen het volgens haar flink moeten ontgelden, gaat Annemiek door met het verspreiden van haar boodschap. “Ik doe dit juist voor mijn kinderen”, zei ze eerder tegen deze krant. “Zij moeten kunnen opgroeien in een omgeving waar vrijheid van meningsuiting een belangrijk goed is.”

Facebook denkt kennelijk anders over haar liedje en blokkeerde Annemiek voor 24 uur. Haar video is door het sociale platform verwijderd omdat het materiaal in strijd zou zijn met de richtlijnen.

Overdonderd
Annemiek zegt desondanks overdonderd te zijn door alle positieve aandacht. Ze wordt overstelpt met interviewverzoeken van onder anderen Radio 538, SBS6, Pownews en de regionale kranten en ook Elsevier, Telegraaf, AD en BredaVandaag besteden aandacht aan haar.

Annemiek verwacht dat iedereen haar na de carnaval alweer is vergeten. "Je weet toch hoe dat soort dingen gaan. Ik ben een eendagsvlieg. Nu ben ik wereldberoemd in Holland, maar straks is het over met de pret.

Zelf is de grofgebekte Bredase politiek en sociaal actief: ze richtte de liefdadigheidsinstelling Stichting Sociaal Breda op, waarmee ze zich hard maakt voor mensen die in armoede leven.

Volledig scherm
© BN DeStem

In samenwerking met indebuurt Breda