Alle operaties in het Amphia voor vandaag gaan niet door.
Volledig scherm
Alle operaties in het Amphia voor vandaag gaan niet door. © Amphia

Amphia schrapt alle operaties voor vandaag, spoedeisende hulp dicht

BREDA - Alle operaties in de vestigingen van het Amphia ziekenhuis in Breda en Oosterhout zijn voor vandaag geschrapt. Aanleiding is de aanhoudende data- en telefoniestoring in het ziekenhuis.

Ook de  spoedeisende hulp is gesloten. Patienten worden doorgeleid naar de eerste hulp van het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg en Bravis in Bergen op Zoom. Dat heeft een crisisteam in het ziekenhuis vanmiddag besloten. Om hoeveel operaties het gaat is niet exact bekend. 

Zestig operaties

Op de vestiging aan de Molengracht, de grootste vestiging van het Amphia, gaat het in ieder geval om zo'n zestig operaties die niet doorgaan. Ook een deel van de afspraken op de poliklinieken zijn afgezegd. Patiënten voor wie de operatie niet kan wachten worden overgebracht naar Tilburg en Bergen op Zoom. 

Het is nog onduidelijk hoe de storing heeft kunnen ontstaan en wanneer de problemen verholpen zijn. ,,We werken er met man en macht aan‘’, zegt een woordvoerder. In het ziekenhuis wordt overwogen om komend weekend extra operaties in te lassen om de opgelopen achterstanden in te kunnen lopen. Een grote oefening die voor morgen (zaterdag) op het programma stond bij de vestiging aan de Molengracht is afgelast.

In samenwerking met indebuurt Breda