Volledig scherm
De nieuwbouw van het Amphia vordert gestaag. Toch is besloten in de vleugel waar de operatiekamers staan, het bouwplan aan te passen. 'Voortschrijdend inzicht', aldus het ziekenhuis. Foto Johan Wouters / Pix4Profs © Johan Wouters / Pix4Profs

Amphia past nieuwe ziekenhuis aan

BREDA - Terwijl de nieuwbouw van het nieuwe Amphia ziekenhuis gestaag vordert, heeft de ziekenhuisleiding besloten de bouwplannen enigszins aan te passen. Het gaat om de vleugel waar de operatiekamers zijn ondergebracht.

Het bijbehorende magazijn en de garderobe bij deze zestien operatiekamers krijgen, in tegenstelling tot het oorspronkelijke bouwplan, een andere plaats. De leiding denkt dat op die manier het gebruik van de OK straks eenvoudiger en vlotter gaat.

,,Noem het voortschrijdend inzicht’’, zegt een woordvoerster. ,,Er is nog eens goed gekeken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het logistieke proces verbeterd wordt als we plannen iets aanpassen. Met name als het gaat om de plaats van het magazijn.

Geen vertraging

De wijziging heeft geen gevolgen voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis en de oplevering ervan eind december 2019. Wel moet er voor dit onderdeel van de bouw opnieuw een (omgevings)vergunning worden aangevraagd. Dat is inmiddels gebeurd. Ook een woordvoerder van de gemeente Breda verwacht niet dat de kwestie voor vertraging zal  zorgen. 

De bouw van de nieuwe zorgkolos ging eind 2016 van start. Medio volgend jaar is het gebouw dat uit vier vleugels bestaat en 572 eenpersoonskamers telt, feitelijk klaar. Vanaf dat moment zullen de installaties getest worden en zal het personeel in de nieuwbouw gaan oefenen om eventuele kinderziektes na de ingebruikname voor te zijn. 

  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda