Volledig scherm
Amphia Molengracht © Maartje Huijben

Amphia gaat deel van het 'oude' ziekenhuis verhuren

BREDA - Als het nieuwe Amphiaziekenhuis in 2019 klaar is, worden delen van het bestaande ziekenhuis aan de Molengracht die leeg komen te staan, verhuurd aan andere zorgaanbieders.

Volgens Amphiawoordvoerster Judith Jansen worden er ‘vergaande’ gesprekken gevoerd met geïnteresseerde partijen. Welke dat zijn wil het ziekenhuis in dit stadium nog niet zeggen. Veel van wat nu nog in het bestaande ziekenhuis aan de Molengracht gebeurt, wordt in 2019 overgeheveld naar de nieuwbouw die naast het huidige gebouw verrijst.

De verwachting is daarom dat een deel van het bestaande gebouw straks leeg komt te staan. Dat lijkt merkwaardig. Immers het nieuwe ziekenhuis wordt met een oppervlak van 128.000 vierkante meter ruim twintig procent kleiner dan de huidige vestigingen aan de Molengracht en Langendijk dat gesloopt wordt.

Maar patiënten verblijven steeds korter in het ziekenhuis en de huisarts neemt steeds meer ziekenhuiszorg op zich. ,,Die ontwikkeling hebben we de afgelopen jaren bij ons ook gezien”, zegt Jansen. De extra ruimte wordt niet verkocht. Jansen: ,,We houden die ruimte, mocht ze op termijn nodig zijn, voorlopig achter de hand.’’

In samenwerking met indebuurt Breda