Volledig scherm

Amerikanen in West-Brabant: 'Spanning tussen Clinton- en Trump-stemmers aan tafel'

BREDA - Wordt het Clinton of Trump? Amerikanen in West-Brabant worstelen met de vraag wie het Witte Huis in moet.

Zo'n 500 West-Brabanders volgen de Amerikaanse verkiezingen nét even wat beter dan de rest van ons. Dat zijn namelijk de Amerikaanse Brabanders zoals Elizabeth Byars (42), die mag mee beslissen of Donald Trump of Hillary Clinton de nieuwe president van haar vaderland wordt. Ze woont 14 jaar in Nederland en werkt als schrijfster.

"Ik walg van deze verkiezingen. Dit is alleen nog maar een keuze tussen wie het minst kwaadaardig is. Ik dacht dat we met Bush jr. het dieptepunt wel bereikt hadden, maar ik had het mis. Dit zijn de ergste verkiezingen tot nu toe. Ik ben geen Democraat of Republikein, ik stem met gezond verstand. Daarom heb ik nu maar voor Clinton gestemd, maar daar ben ik ook echt niet blij mee."

"Mijn moeder is Duitse, dus zij mag niet stemmen. Daar is ze gewoon blij om, omdat ze anders geen keuze zou kunnen maken. Zelf heb ik geen seconde getwijfeld of ik wel moest gaan stemmen. Dat is je plicht, ook als de kandidaten je niet aanstaan. In mijn familie stemmen de meeste mensen voor Clinton, maar een paar zijn voor Trump. De sfeer is de laatste tijd behoorlijk gespannen aan de eettafel."

In samenwerking met indebuurt Breda