Volledig scherm
Het aangetroffen geld © Politie

Alwéér tientallen kilo's cocaïne gevonden bij bedrijf in regio Breda: man (36) opgepakt, straatwaarde 2,5 miljoen euro

DEN BOSCH/BREDA - De politie heeft vrijdag in Den Bosch een 36-jarige Amsterdammer opgepakt voor een grote cocaïnevondst bij een bedrijf in de regio Breda, een dag eerder. Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte werd onder meer een bedrag van 40.000 euro in beslag genomen.

Politiemedewerkers troffen tijdens een actie met de douane bij een bedrijf in Breda ongeveer 50 kilo cocaïne aan in een lading die bestemd was voor Engeland. Het onderzoek dat daarop volgde leidde tot de arrestatie van de Amsterdammer in Den Bosch.

Naast het grote geldbedrag werden er in de woning een Rolex-herenhorloge en twee PGP-telefoons in beslag genomen. Met die telefoons kunnen criminelen versleutelde berichten naar elkaar sturen.

Tweede vondst

De straatwaarde van de 50 kilo cocaïne bedraagt ongeveer 2,5 miljoen euro. De politie sluit meer arrestaties in deze zaak niet uit.  

Het is de tweede keer in korte tijd dat er in de regio Breda cocaïne wordt gevonden bij een bedrijf. Eind januari vond de politie bij een distributiecentrum 60 kilo cocaïne tussen een lading bananen.

 1. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.
 2. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

In samenwerking met indebuurt Breda