Volledig scherm
Het aangetroffen geld © Politie

Alwéér tientallen kilo's cocaïne gevonden bij bedrijf in regio Breda: man (36) opgepakt, straatwaarde 2,5 miljoen euro

DEN BOSCH/BREDA - De politie heeft vrijdag in Den Bosch een 36-jarige Amsterdammer opgepakt voor een grote cocaïnevondst bij een bedrijf in de regio Breda, een dag eerder. Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte werd onder meer een bedrag van 40.000 euro in beslag genomen.

Politiemedewerkers troffen tijdens een actie met de douane bij een bedrijf in Breda ongeveer 50 kilo cocaïne aan in een lading die bestemd was voor Engeland. Het onderzoek dat daarop volgde leidde tot de arrestatie van de Amsterdammer in Den Bosch.

Naast het grote geldbedrag werden er in de woning een Rolex-herenhorloge en twee PGP-telefoons in beslag genomen. Met die telefoons kunnen criminelen versleutelde berichten naar elkaar sturen.

Tweede vondst

De straatwaarde van de 50 kilo cocaïne bedraagt ongeveer 2,5 miljoen euro. De politie sluit meer arrestaties in deze zaak niet uit.  

Het is de tweede keer in korte tijd dat er in de regio Breda cocaïne wordt gevonden bij een bedrijf. Eind januari vond de politie bij een distributiecentrum 60 kilo cocaïne tussen een lading bananen.

In samenwerking met indebuurt Breda