Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

VideoBREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

Volledig scherm
Benjamin Wessels en Sinead Power gaan deelnemen aan de Vierdaagse in Nijmegen. © Pix4Profs/Ron Magielse

Ze hadden zich al ingeschreven en waren volop in training. Wessels onderging in januari een operatie, waarbij zijn schildklier verwijderd werd. De botten van de voormalig rolstoelbasketbalinternational waren altijd fragiel en zo liep hij al 57 botbreuken op. De ingreep lijkt te werken en hij zag de Vierdaagse dan ook als ultieme afsluiting. Power raakte in 2011 volledig verlamd, maar knokte zich terug. Inmiddels is ze niet meer volledig afhankelijk van haar rolstoel. De Vierdaagse zou de bekroning moeten worden

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda