Volledig scherm
Brand bij café De Speeltuin in Breda. © Tom van der Put - MaRicMedia

Alternatief Breda steekt café De Speeltuin een hart onder de riem met benefietavond

BREDA - Bij oefenruimte-exploitant Sound Dog zal aankomende vrijdag een benefietfestival plaatsvinden voor Café de Speeltuin. De kroeg in de Visserstraat liep vorig jaar november flink schade op vanwege een brand. Sindsdien is de horecazaak gesloten.

Quote

Persoon­lijk doe ik het vooral omdat De Speeltuin een van de weinige kroegen is in Breda waar de alternatie­ve scene terecht kan

Tom de Krijger, Sound Dog

Tien alternatieve bands, een carrousel aan dj's, een karaokebar, een loterij en een wokkende kok op een bakfiets. Het mag duidelijk zijn, Sound Dog pakt vrijdag groots uit om zoveel mogelijk geld op te halen voor café De Speeltuin. 

Volgens eigenaar Tom de Krijger wordt de zaak dan ook behoorlijk gemist. “Persoonlijk doe ik het vooral omdat De Speeltuin een van de weinige kroegen is in Breda waar de alternatieve scene terecht kan." Tijdens het festival zullen er dan ook vooral alternatieve geluiden klinken van bands zoals Vier bier op Luyken, TerraDown en Melody Frost. 

Ook andere Bredase ondernemers in de alternatieve scene dragen een steentje bij. Zo stellen onder andere Skatewinkel Bonk, muziekwinkel Tunes Ville en ecologische plantenwinkel 2Bloom prijzen beschikbaar voor de loterij. De entree van 4 euro en de opbrengst van de drankverkoop gaat eveneens in zijn geheel naar de uitgebrande kroeg. 

‘Steuntje in de rug’

Quote

De eigenaar is een hele sympathie­ke vent

Tom de Krijger , Sound Dog

De Krijger hoopt dat er in totaal minimaal 2000 euro wordt opgehaald. "Het is vooral bedoeld als steuntje in de rug. De eigenaar is een hele sympathieke vent en als Sound Dog zou affikken, dan zou ik zulke hulp ook waarderen.”

De zaal gaat vrijdag 24 januari om 19.00 uur open en het feest duurt tot 2.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Breda