Volledig scherm
PREMIUM
De Moord op Loveren - Een overzicht van de plaats delict in 1854. © Jean-Pierre Kin/Ruud van Sprundel

Als je op een geruchtmakende moord in de familiegeschiedenis stuit: deze man schreef een boek over de ‘Moord op Loveren’

BAARLE-NASSAU - Stel, u duikt in uw familiegeschiedenis. En stuit vervolgens op een moord, in 1854 gepleegd door een verre achterneef. Wat doet u daarmee? Doodzwijgen of verder op onderzoek gaan?

Jean-Pierre Kin (50) deed het laatste. “Toen ik las over de moord dacht ik eerst: ‘wat raar’. Vervolgens werd ik nieuwsgierig.”

Kin dook in allerlei archieven, vond een schat aan informatie en besloot er een boek over te schrijven dat hij eind september zal presenteren: ‘De moord op Loveren’.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda