Volledig scherm
PREMIUM
Algemeen medewerker Jan van der Horst bij een van de ovens van crematorium Zuylen in Breda. © Pix4Profs/René Schotanus

‘Als dit werk me niet meer raakt, dan stop ik’

40 jaar crematorium ZuylenBREDA - Jan van der Horst was er als 18-jarige bij toen op 10 november 1978 in Breda crematorium Zuylen geopend werd. Veertig jaar later is hij nog altijd in dienst. “Laatst vroeg iemand me bij een rondleiding of het werk me nog raakt. Absoluut. Als het me niet meer raakt, ga ik meteen een andere baan zoeken. Je kunt hier niet als een robot je werk doen.”

Personeel en directie van het Bredase crematorium staan op een ingetogen manier stil bij het jubileum. Directeur Roel Stapper: “Het is niet echt gepast om het te vieren. We zijn wel trots op ons bedrijf, hoe we inhaken op maatschappelijke ontwikkelingen. Dat willen we laten zien, het verrast ons iedere keer hoeveel mensen niet weten hoe het er hier aan toegaat.”

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda