Volledig scherm
Archieffoto Alpe d'HuZes © Frank van Engelen

Alpe d’HuZes: bekijk hier welke helden uit onze regio je vandaag kunt steunen

ALPE D’HUEZ – Voor dag en dauw ging donderdagochtend de 12e editie van Alpe d’HuZes van start. Ook uit onze regio zijn veel helden afgereisd die de berg in één dag zes keer gaan beklimmen om geld op te halen voor kankeronderzoek.

Claudia Kroon (28) uit Breda, verloor haar vriend aan kanker en zorgt nu voor zijn kinderen
Claudia ontmoette Peter vlak voor bekend werd dat hij ongeneeslijk ziek werd. Hij was toen getrouwd met zijn jeugdliefde met wie hij twee kinderen had. Zijn vrouw overleed kort na het vreselijke nieuws van Peter bij een ongeluk. Later bloeide de liefde tussen Claudia en Peter op en besloot Claudia een zo fijn mogelijke tijd met Peter te hebben zo lang het kon.

“Het was kort, maar Peter heeft mij de mooiste en gelukkigste tijd van mijn leven gegeven. Dat gevoel neemt niemand me meer af.” Na zijn dood is zij voor zijn kinderen blijven zorgen. “Ik fiets mee als eerbetoon aan Peter”, vertelt ze. Ik krijg hem er niet mee terug, maar ik kan er misschien wel anderen mee helpen.”

Team Naalden uit Etten-Leur, fietst voor zieke Johan Naalden
Als je vrienden en familie 46.000 euro inzamelen en de Alpe d’Huez zes keer gaan beklimmen om je te steunen in je strijd tegen kanker, dan wil je daar natuurlijk heel graag bij zijn. 

Helaas vonden artsen een paar weken geleden voor de tweede keer een hersentumor bij Johan. 23 mei moest hij onder het mes en de artsen vonden het onverantwoord dat hij nu al zo’n lange reis zou maken om ‘zijn’ teams in actie te zien. Gelukkig werd een spoedactie opgezet om Johan met de WensAmbulance toch naar Frankrijk te kunnen brengen, zodat Johan vanuit de ambulance zijn teams kan aanmoedigen.

Team 076-596 uit Rijsbergen, verloren hun opa aan kanker
Voor team 076-596 ging het de afgelopen jaren twee keer mis. In 2013 werd bij Cornel (48) non-hodgkin geconstateerd. Na twee jaar knokken wist hij de ziekte gelukkig te overwinnen, maar in 2016 ging het mis bij de vader van Cornel: hij kreeg kanker en overleed in september. Cornel en zijn kinderen fietsen daarom donderdag de Alpe d'HuZes.

Guido Weijers uit Breda
"Omdat ik er nog niet klaar mee ben, nog genoeg om voor te fietsen", schrijft de Bredase cabaretier op zijn profielpagina bij Alpe d'HuZes. Eerder zei hij in een interview erg onder de indruk te zijn van de sfeer bij de inzamelingsactie. "Als je hier op de berg staat en je ziet op elke bocht kaarsjes staan voor mensen die overleden zijn aan kanker. Of je ziet spandoeken hangen of foto’s die mensen op hun T-shirt hebben gespeld met teksten als ‘voor mama’ erop. Iedereen fietst hier met een doel."

Marianne de Meijer uit Rijsbergen en Ineke Bastiaansen uit Zundert
Marianne en Ineke vormen het team 'zus en zus, stap voor stap'. Ze hebben de hele week vrijwilligerswerkgedaan in Alpe d’HuZes en bewandelen de berg te voet. Ze hebben 7.500 euro opgehaald. Op hun shirts staat een foto van hun zus, Anita Naalden. Zij is in 2011 overleden aan de gevolgen van borstkanker. 

Volledig scherm
Marianne en Ineke © Privéfoto familie De Meijer

Fred en Robert van der Pol uit Woensdrecht, fietsen voor vader/broer Frank
Frank van der Pol onderging vorige week maandag een dubbele operatie in het Amphia ziekenhuis. Nadat hij drie jaar kankervrij was, werden onlangs uitzaaiingen gevonden in zijn lever en longen. Zijn broer Fred (52) en zijn zoon Robert (30) fietsen donderdag voor hem de Alpe d'HuZes. 

Eelco van Weele uit Bergen op Zoom, fietst voor zijn overleden moeder
Eelco rijd zes keer de berg op mijn zijn team BoZes. "De afgelopen periode is in mijn naaste omgeving veel te vaak aangetoond dat het nog steeds hard nodig is om geld in te zamelen", aldus Eelco.

Ton Reniers uit Oosterhout, fietst voor zijn zieke vrouw
Tons vrouw heeft kanker. Hij fietst samen met Christ Koreman uit Drunen, wiens zus kanker heeft, en Roland Naber uit Breda.

Team Acht van Chaam
Team Acht van Chaam levert al sinds 2012 elk jaar actief een bijdrage aan Alpe d'HuZes. Dit jaar verzamelde het team al ruim 42.000. De tien teamleden lopen, hardlopen en fietsen.

Johan Koenders en Annelies Goedmakers uit Breda
Johan en Annelies zetten zich al jaren in voor Alpe d'HuZes. "Omdat het nog steeds keihard nodig is, omdat elke euro bijzonder welkom is, omdat wij weten dat jullie ons daarin steunen, omdat wij vinden dat wij niet aan de kant kunnen blijven staan."

Team Liebreks uit Oudenbosch
Moeder Inge, vader Sjoerd en de kinderen Babs (11) en Stan (9) lopen donderdag de berg op. "Uit persoonlijke ervaring weten we wat deze ziekte met zich meebrengt en ook de impact die het heeft op de mensen om je heen", staat op de teampagina. Bij basisschool De Klinkert werd een sponsorloop georganiseerd die ruim 4.000 euro opleverde.

An Kuipers-Mens uit Halsteren, verloor haar dochter
An loopt samen met haar zus Cor de Jong-Mens de Alpe d'HuZes.  Ze lopen voor de overleden dochter van An. 

Stefan Goossens uit Etten-Leur, verloor zijn moeder
Stefan verloor in 1998 zijn moeder aan kanker en zag daarna ook zijn vader, schoonvader en vrienden vechten tegen de ziekte. “Omdat kanker misschien wel uit je lichaam is, maar nooit meer uit je leven zal gaan. Omdat één dag afzien niet in verhouding staat tot wat mensen met kanker doormaken. En omdat je niet zot genoeg kunt doen als je gezond bent.” Stefan gaat vier keer de berg op.

Han Dietvorst uit Bergen op Zoom, organiseerde sponsorfietstocht met basisschool de Krabbenkooi en fietst nu zelf de berg op en neer
"In 2012 fietste ik zes keer naar boven, voor zes speciale personen die wel en steuntje in de rug kon gebruiken. Helaas is er van die zes speciale mensen er nog één die kan vertellen hoe bijzonder die dag is geweest. Omdat opgeven geen optie is, fiets ik in 2017 weer voor 6 bijzondere mensen naar boven!" aldus Han.

Jesse Crusio en Corrie van Leerzem uit Bergen op Zoom, verloren kort geleden dierbaren aan kanker
Jesse en Corrie gaan de Alpe d’Huez drie keer te voet beklimmen. Om hen te steunen en geld in te zamelen werd eerder al een ‘boer’gondisch diner georganiseerd.

Paul Mutsers uit Rucphen, gesponsord door kinderen van de Sint Martinusschool
Half mei renden de kinderen van de Sint Martinusschool in Rucphen de longen uit hun lijf om Mutsers en zijn team te sponsoren. Ze haalden samen 5.605 euro op om de Paul te steunen bij zijn fietstocht. Zelfs de jongere kinderen zijn bewust van het feit dat ze geld inzamelen voor het goede doel. "We doen dit voor de kankerbestrijding", zei Joshua Dufour (7) uit groep 3. "Mijn oom is bijna een half jaar geleden doodgegaan aan kanker."

Lenneke Derks, Steven Blom en Rens van Gils uit Zevenbergen
Lenneke, Steven en Rens bedwingen de Alpe d’Huez ook te fiets. In maart organiseerden ze met drie koren uit de gemeente Moerdijk al een groot benefiet(s)concert om geld in te zamelen voor de fietstocht.

Ken je iemand die ook in dit overzicht thuishoort? Laat het ons weten via internet@bndestem.nl.

In samenwerking met indebuurt Breda