Volledig scherm
Junk en dealers in park Valkenberg. © ron Magielse / Pix4Profs

'Alleen handhaven op dealers, niet op junks' in park Valkenberg in Breda

BREDA - De politie handhaaft in het Valkenberg in Breda alleen op dealers, niet op junks. Dat zei wijkagent Niels Vissers gisteravond in de vergadering van de wijkraad Stadshart/Valkenberg.

Op de agenda stond de drugsproblematiek die is geland in het stadspark, na het schoonvegen van de Slingerweg. Wijkraadvoorzitter Piet Maanders stelde de kwestie in het inloopspreekuur met de wijkagent aan de orde. "Het is heel erg", sprak een bewoonster. Maar de wijkraad ziet ook de inzet van gemeente en politie. De vijf camera's in het park 'werken goed', reageerde wijkagent Niels Vissers.

Ook de Willemstraat wordt uitgerust met twee camera's. "De mate van toezicht is opgevoerd, het waterbedeffect was voorspeld. Maar met de camera's pakken we die lui. We zien hoe ze de handel verstoppen in een holle boom, bijvoorbeeld. De camera's staan zo gepositioneerd dat er weinig blinde hoeken in het park zijn.

We proberen alleen te handhaven op de dealers, niet op de junks. Die willen we in de doorstroomvoorziening van de SMO (Stichting Maatschappelijke Opvang, PP) hebben. Als we alles gaan handhaven zal de overlast zich verspreiden naar plekken als het Wilhelminapark of het Sonsbeeckpark. Dan blijven we de komende tien jaar nog bezig met wegdrukken."

In samenwerking met indebuurt Breda