Volledig scherm
Een gestolen hondje is terug bij zorgboerderij in Baarle-Nassau. Het hondje in de armen van bewoner Wessel. © RENE SCHOTANUS/Pix4Profs

Alle verdachten in zaak gestolen pups weer op vrije voeten

BREDA - Alle vier de verdachten in de zaak rond de gestolen pups van de zorgboerderij in Baarle-Nassau zijn weer op vrije voeten. Ze werden donderdag voorgeleid. De rechter-commissaris heeft besloten dat ze wel allemaal verdacht blijven in de zaak.

Vorige week werden vier pups bij zorgboerderij De Mekkerbek in Baarle-Nassau gestolen. Tot dusver zijn twee pups teruggevonden. De verdachten worden beschuldigd van heling, niet van ontvoering of diefstal.

Aanhoudingen
Een van de dure jonge hondjes werd zondagavond gevonden bij een Bredase vrouw (22) thuis. Zij werd opgepakt. Maandag vond de politie nog een hondje in de Bredase wijk Tuinzigt en werden nog twee mensen gearresteerd: A. de D. en zijn 20-jarige zoon. Diezelfde dag werd in hetzelfde pand een 39-jarige man opgepakt, ook een bekende van de politie.

In de buurt staat de 54-jarige De D. bekend als een heler, ofwel iemand die illegaal goederen koopt en verkoopt. De man zou hiervoor in het verleden vaker veroordeeld zijn. Zijn advocaat wil hierover niets zeggen. “Ik onthoud mij van ieder commentaar.”

Miljoenenbereik
De brutale diefstal van de puppy's domineerde de afgelopen dagen het nieuws. Het Facebookbericht van De Mekkerbek werd meer dan 100.000 keer gedeeld en had een miljoenenbereik. “Het is echt geweldig dat heel Nederland mee zoekt. We roepen iedereen op om dat te blijven doen. Niemand begrijpt waarom er mensen zijn die dit doen: op een zorgboerderij stelen, over de rug van de kinderen”, aldus eigenaresse Rachel van Beek.

In samenwerking met indebuurt Breda