Volledig scherm
PREMIUM
20181128 - Breda - Portret Geertrui van den Brink. FOTO: Pix4Profs/ Ramon Mangold © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Albert van de Poel: fout in de oorlog of ook maar een mens van vlees en bloed?

En ToenWas Albert van de Poel fout tijdens de Tweede Wereldoorlog? Of zat de hoofdredacteur van het Dagblad van Noord-Brabant en Zeeland, een voorganger van BN DeStem, in die zwarte periode misschien toch aan de goede kant? Wat bewoog deze zwijgzame, afstandelijke man, die zich in eerste instantie makkelijk liet plooien naar de wensen van de Duitsers, maar die ruim een jaar na de inval van de nazi’s terechtkwam in het concentratiekamp Neuengamme?

Geertrui van den Brink (66) herinnert zich Van de Poel als een sigaarrokende man in donker pak en een bril met zwaar donker montuur. Het is haar grootvader van moeders kant. Een opa dan een van de strenge soort. Hij stond er op grootvader te worden genoemd. Een van Geertrui’s jongere broers die wat rumoerig is wordt bruusk terechtgewezen: ‘Jongeman, beheers je!’

  1. Oh N.A.C, the Yellow Army, we’re gonna win today
    COLUMN

    Oh N.A.C, the Yellow Army, we’re gonna win today

    In de Grote Kerk sprak ik woensdag na de Vuelta-presentatie met onze Spanje-correspondent Edwin Winkels. Allemaal leuk en aardig dat de Ronde van Spanje in 2020 naar Breda komt, maar al snel ging het over een memorabele avond eind 2017 in café De Bommel. Daar was Winkels te gast bij de voetbalshow Bier & Ballen, evenals de toenmalige NAC-sterspeler Manu Garcia. Op het podium zongen ze samen ‘Jé, Jé, Jé, Jé Arriba NAC’, oftewel Hup NAC in het Spaans.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
3988 stemmen