Volledig scherm
PREMIUM
Ongeluk met doorrijder in Breda © Marcel van Dorst MaRicMedia

Al 5 dagen voortvluchtig na overrijden bejaarde (79) in Breda: 'Dit is geen paniek, hij wil ermee wegkomen’

BREDA - De automobilist die zondagavond in Breda een bejaarde vrouw meesleurde en haar vervolgens voor dood achterliet, gaat zich niet meer melden bij de politie. Dat is de verwachting van Gerard Tertoolen, een verkeerspsycholoog die onderzoek doet naar ons gedrag in het verkeer. ,,Dit is geen blinde paniek of een shockreactie meer, maar crimineel gedrag.”

Gemiddeld komt het drie keer per dag voor dat iemand doorrijdt na een ongeluk waarbij iemand gewond is geraakt. In de meeste gevallen komt de betrokken bestuurder uiteindelijk tot inkeer en meldt hij zichzelf bij de politie, maar dat geldt niet voor de man of vrouw die zondag een bejaarde vrouw aanreed en vervolgens hulpeloos achterliet.

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda