Stockbd politie
Volledig scherm
Stockbd politie © BD

Agressieve man bijt politieagent bij aanhouding in uitgaansgebied Breda

BREDA - Een agressieve man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een agent gebeten tijdens zijn arrestatie in het uitgaansgebied van Breda. Dat gebeurde volgens de politie nadat de verdachte samen met een aantal andere mannen vernielingen zou hebben gepleegd in de stad.

Twee agenten zoeken vrijdagnacht naar een groepje mannen dat zich vervelend gedraagt. Ze vinden hen op de Potkanstraat en spreken hen aan op hun gedrag. Bij één van de heren - een 32-jarige inwoner van Bergen op Zoom - schiet dit in het verkeerde keelgat. Hij wordt agressief, beledigt de agenten en duwt hen. Voor de politiemensen reden genoeg om hem aan te houden. Maar dat laat de man niet zomaar gebeuren.

De 32-jarige Bergse verzet zich, waarna er een worsteling ontstaat en een agent wordt gebeten. Desondanks krijgen de politiemannen het voor elkaar de man aan te houden. ,,Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien voor vernieling en belediging, bedreiging en mishandeling van een ambtenaar in functie”, aldus de politie.

In samenwerking met indebuurt Breda