Volledig scherm
© Getty Images

Agressieve man (53) slaat jongen (16) in gezicht bij tankstation in Breda

BREDA - Een 16-jarige jongen is zondagavond zonder reden mishandeld bij een tankstation aan de Zwijnsbergenstraat in Breda. De dader, een 53-jarige man uit Ulvenhout, is aangehouden.

De jongen parkeerde rond 18.30 uur zijn fiets bij het tankstation om de winkel te bezoeken. Toen hij terugkwam, stopte er een auto bij zijn tweewieler. De automobilist stapte uit en stootte tegen het wiel van de fiets aan. Hierop excuseerde de jongen zich, maar moest dat bekopen met een klap in zijn gezicht.

De man liep daarna de winkel in, en liet de jongen verbouwereerd achter. Even later kwam de agressieve man terug, greep de fiets vast, tilde hem boven zijn hoofd en gooide hem weg. Vervolgens stapte hij in zijn auto en reed weg.

Doordat een getuige een deel van het kenteken doorgaf aan de politie, kon de identiteit van de man worden vastgesteld. Nog die avond werd hij aangehouden in zijn woning. Hij zit voorlopig vast. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Volgens de politie is het nog onduidelijk waarom de man zo boos was.

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda