Volledig scherm
De twee agenten werden geschopt en geslagen © Thinkstock

Agenten raken gewond bij aanhouding in Breda

BREDA - Twee agenten zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze een 29-jarige man aan wilden houden in de Vogelschoot in Breda. Naast de man is er ook een vrouw aangehouden die een agent sloeg.

De twee agenten gaan rond 19.30 uur naar de Vogelschoot omdat daar een man een vrouw zou hebben mishandeld. In de straat zien ze een vrouw in een auto die mogelijk betrokken zou zijn bij de mishandeling. De agenten maken een praatje met de vrouw. Op dat moment horen zij gegil vanuit de richting van de woningen. In een van de achtertuinen zien zij vervolgens een man en een huilende vrouw staan. 

Verzet

Een van de agenten wil vervolgens de man aanhouden voor mishandeling, maar dan begint de man te gillen en zichzelf los te rukken. Hij blijft zich verzetten bij de aanhouding waarna hij naar de grond wordt gewerkt door de agenten. Tijdens het verzet is een van de agenten meerdere keren tegen zijn been geschopt. Na een korte worsteling lukt het om de handboeien om te doen bij de man en hem in de politieauto te plaatsen naar het bureau.

Vrouw

Naast de man is een 37-jarige vrouw uit Breda aangehouden. Zij probeert tijdens de aanhouding de agenten los te rukken van de man en slaat meerdere keren op het achterhoofd van een van de agenten. Ook zij moet mee naar het bureau.

In samenwerking met indebuurt Breda