Volledig scherm
De brief zoals ie op verschillende plekken in Roosendaal bezorgd is. © Facebook Politieteam Roosendaal

Afzender nepbrieven in Roosendaal en Breda meldt zich bij politie

BREDA/ROOSENDAAL - De politie in Roosendaal en Breda waarschuwde vrijdag voor nepbrieven vanuit ING en Rabobank die met name in Roosendaal massaal huis-aan-huis bezorgd werden. Vrijdagmiddag waren er al ‘tientallen meldingen’ binnengekomen. 's Avonds heeft de afzender van de brieven zich al bij de politie gemeld. 

‘Omdat er geen sprake is van een overtreding onderneemt de politie verder geen actie', laat het via Twitter weten. 

In die (bijzonder slecht geschreven) brieven wordt gesteld dat de banken ING en Rabobank hun faillissement hebben aangevraagd en dat klanten daardoor binnenkort niet meer bij hun geld zouden kunnen. Dat faillissement zou volgens de schrijver op 7 januari uitgesproken worden. Banken en de overheid zouden dat volgens de schrijver expres stil willen houden. Daarnaast wordt in de brief opgeroepen om voorzorgsmaatregelen te nemen. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via het e-mailadres bankengaandicht@gmail.com.

De politie roept iedereen op daar vooral niet in te trappen en ook geen contact met dat e-mailadres te zoeken. 

  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’

In samenwerking met indebuurt Breda