Volledig scherm
© Johan Van Gurp

Afsluitingen in Zundert rondom corso

ZUNDERT - Vanwege de opbouw van tribunes, het weghalen van objecten die in de weg staan en de inrichting van pleinen voor het corso op 1 september, zijn tussen 26 augustus en 6 september in Zundert enkele wegen afgesloten. Ook gelden tijdelijk hier en daar parkeerverboden.

Parkeren is vanaf 28 augustus en 5 september verboden op het Oranjeplein. Tussen 31 augustus en 3 september op het Nassauplein, op de parkeerplaats Prinsenplein en tussen Molenstraat 142 en Achtmaalseweg 8. In de Prinsenstraat-Molenstraat geldt tussen 29 augustus en 4 september een parkeerverbod.

Molenstraat 

Van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 6 september is de Molenstraat afgesloten tussen de Meirseweg tot aan de T-kruising bij de Prinsenstraat. Ouderencentrum De Willaert blijft toegankelijk door de Auvers sur Oise-straat in twee richtingen open te stellen. Ook fietsers wordt trouwens aangeraden de Molenstraat zoveel mogelijk te mijden. 

Vanaf 29 augustus tot en met 4 september is ook de Prinsenstraat tussen de Veldstraat en de T-kruising met de Molenstraat afgesloten. En, vanaf diezelfde T-kruising, is het deel van de Molenstraat tot aan de rotonde met de Wernhoutseweg dicht.

Wegslepen

Tijdens het corso zelf worden nog veel meer (delen van) wegen afgesloten. De dorpskern die dan eigenlijk op slot zit voor alle verkeer, blijft echter natuurlijk wel toegankelijk voor hulpdiensten. Daarvoor is een speciale calamiteitenroute ingesteld. Om die vrij te houden zijn er parkeerverboden in straten als de Burgemeester Manderslaan en Fazantstraat. Een overzicht is te vinden op de site van de gemeente Zundert.

Auto’s die ondanks het verbod langs de calamiteitenroute staan worden weggesleept. 

In samenwerking met indebuurt Breda