Volledig scherm
Piet Matheeuwsen © Pix4Profs-Ron Magielse

AED-voorvechter Piet Matheeuwsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

BREDA - Piet Matheeuwsen (71) uit Breda is maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet om in Breda een netwerk op te zetten van AED’s (automatische externe defibrillator). 

Van 2001 tot 2019  was Matheeuwsen voorzitter en coördinator bij de Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda. Tevens was hij de afgelopen tien jaar voorzitter van de Stichting Breda AED Proof. Zelf hij heeft vijf keer iemand met  hartfalen gereanimeerd. 

Inmiddels heeft de Stichting Breda AED Proof ongeveer 220 AED’s in bezit, heeft de gemeente ook zo’n honderd apparaten en hangen er enkele tientallen bij bedrijven. 

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda