Volledig scherm
© ThinkStock

Advocaat wil besloten rechtszaak tegen jongen uit Bavel (19) die jonge meisjes zou hebben misbruikt

liveBREDA - Het is de vraag of de rechtszaak tegen de Bavelse jongen (19) die wordt beschuldigd van ernstige zedenmisdrijven, openbaar zal blijven. Zijn advocaat en ouders pleiten met klem voor toepassing van het jeugdstrafrecht en behandeling achter gesloten deuren.

De tiener is aangeklaagd voor onder meer verkrachting van een meisje van 12 jaar en ontucht met een 13-jarig meisje. De beide kinderen uit de regio Breda zouden gechanteerd zijn met seksfoto’s die ze hem hadden toegestuurd.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de jongen via chat-sites honderden seksfoto’s en filmpjes verzameld. Tot nu toe is sprake van zo’n 40 tot 45 mogelijke slachtoffers, erg jonge meisjes uit het hele land. Het is niet uitgesloten dat de affaire nog omvangrijker zal blijken.

Minderjarig 

Advocaat Esther Vroegh beklemtoont dat de jongen minderjarig was ten tijde van de meeste feiten waarvan hij wordt verdacht. De affaire kreeg erg veel media-aandacht nadat BN De Stem publiceerde over de eerste zitting op 12 september. De rechtbank wilde toen een openbare behandeling, gezien de maatschappelijke ernst van de zaak. De publiciteit had grote impact voor de gedetineerde verdachte en het ouderlijk gezin.

Vandaag is er een korte zitting om de voortgang in het dossier te bespreken. Straks zal blijken of de rechters dit keer meer oor hebben voor de argumenten van de verdediging en de persoonlijke belangen van de verdachte, die sinds 20 juni vastzit.

WhatsApp
Het laatste nieuws op je mobiel bekijken? Download de nieuws-app voor iOS of Android. Nieuws via WhatsApp ontvangen? Stuur BN AAN naar 0610141812.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7267 stemmen