De recherche doet onderzoek in advocatenkantoor in de Sophiastraat in Breda.
Volledig scherm
De recherche doet onderzoek in advocatenkantoor in de Sophiastraat in Breda. © Perry Roovers / MaRicMedia

Advocaat Bart V. blijft in cel in wapen- en drugszaak

BREDA - Er zijn voldoende aanwijzingen tegen de van wapen- en drugshandel verdachte strafadvocaat Bart V. (44) uit Dongen om hem in de cel te houden. Hetzelfde geldt voor medeverdachten  Arie van D. (70) en zijn zoon Dennis (30) uit Sint Willebrord. 

Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vrijdagmiddag bepaald. De drie mannen blijven nog zeker twee weken vast zitten.

Inhoudelijk zeggen politie en Openbaar Ministerie niets over het al anderhalf jaar lopende onderzoek tegen de omstreden strafpleiter. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen vast, wat betekent dat ze geen contact met elkaar en de buitenwereld mogen hebben. Ook hun advocaten zeggen om die reden niets.

LEES OOK: 'Uitgekotste' advocaat Bart V. uit Dongen heeft al jaren foute vrienden: 'Ramp voor de advocatuur'

De aanhouding van V. was afgelopen week landelijk nieuws. Het komt niet vaak voor dat een advocaat van dit soort zware misdaden verdacht wordt en onderwerp is van een strafrechtelijk onderzoek. Tuchtrechtelijk is de man al vaker aangepakt, onder meer na klachten van cliënten. V. heeft al jaren een slechte reputatie onder collega's en liep tegen meerdere berispingen en schorsingen aan. Op dit moment is hij geschorst.

Het Openbaar Ministerie in Breda doet de strafzaak in Rotterdam omdat de verdachte advocaat werkzaam is in het eigen arrondissement, aldus een woordvoerster van de Bredase rechtbank.

In samenwerking met indebuurt Breda