Acties gezondheidszorg: zondagsdienst in Amphia
laat nog even op zich wachten

Harde acties bij het Amphia Ziekenhuis voor een betere cao voor het personeel lijken nog even op zich te laten wachten.

In diverse ziekenhuizen, waaronder het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, werden de afgelopen dagen al zondagsdiensten gedraaid als protest tegen de vastgelopen cao-onderhandelingen. Het ziekenhuispersoneel wil meer loon en eisen maatregelen van de werkgevers om de werkdruk te verminderen.

Volgens een woordvoerder van het actiecomité in het Amphia is de bereidheid onder het personeel om in actie te komen groot. ,,Maar als we kiezen voor het draaien van een zondagsdienst dan zal dat vermoedelijk pas na de vakantie worden. Zoiets kost de nodige voorbereidingen.’’ Bij het draaien van een zondagsdienst op een doordeweekse dag worden alleen patiënten die acuut hulp nodig hebben nog behandeld. De poliklinieken blijven dan bijvoorbeeld dicht.

In het Amphia is wel een handtekeningenactie voor betere arbeidsomstandigheden onder het personeel gestart.  Die werd al ruim duizend keer getekend. De handtekeningen worden binnenkort aan de raad van bestuur van het ziekenhuis aangeboden.

Volledig scherm
De ontvangsthal van het Amphia aan de Molengracht hangt al enkele dagen vol met spandoeken van het personeel. © Peter Ullenbroeck
https://article.dnr.persgroep.net/articles/13061138/2/12

In samenwerking met indebuurt Breda