Actie Free a Girl in Breda goed voor
23.650 euro

De actie in Breda voor Free a Girl heeft 23.650 euro opgebracht. Een week lang lieten Bredanaars zich twaalf uur lang in een hokje ergens op straat opsluiten om  geld in te zamelen voor het misbruik en exploitatie van jonge meisjes in ondermeer Zuid-Oost Azië die als prostituee worden ingezet.

De actie werd in nog 26 andere steden gehouden. Totale opbrengst: 706.000 euro. Alleen in vijf andere steden werd meer opgehaald dan in Breda. Het geld wordt gebruikt om de meisjes vrij te kopen. Volgens de initiatiefnemers achter de stichting Free a Girl is vijftig euro al voldoende om de meisjes uit de klauwen van de mensenhandelaren te halen. Tot nu toe zouden er al 4.500 jonge meiden in onder andere landen als de Filipijnen, Nepal, Thailand, Laos, Irak en Brazilië. 

Volledig scherm
Ook voor het station in Breda werd actie gevoerd. En gul gegeven. © Pix4Profs/René Schotanus
  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (80%)
  • Nee (20%)
4615 stemmen