Volledig scherm
Domien Verschuuren © Chatime

Actie Chatime: 'Iedereen een Bredase kerstmuts'

Iedereen een Bredase kerstmuts. Dat is het doel van Lidia van Hooijdonk, hoofdredacteur van stichting Kindermagazine Chatime. De dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende, die dit jaar in het Glazen Huis in Breda zitten, hebben er al één.

Van Hooijdonk hoop dat er veel mutsen verkocht worden. De opbrengst gaat naar Chatime. "Mijn droom is dat heel Breda straks met zo'n muts op staat te hossen op de Grote Markt. Dat Breda in de picture staat, dat de saamhorigheid verbeeld wordt en dat er ook aandacht is voor de kinderen."

Chatime is een jongerenmagazine. In december vorig jaar en juni dit jaar verschenen er twee nummers met als thema's 'kinderen en jeugdzorg' en 'vechtscheidingen'. Maar Chatime heeft ook een website, is heel actief op social media, maakt tv en sinds enkele weken op zaterdagmiddag ook radio. 

Om Chatime nog eens extra op de kaart te zetten, heeft Van Hooijdonk de mutsenactie bedacht. "Ik dacht, als niemand het doet, die ik het zelf maar, ter gelegenheid van ons tienjarig bestaan in 2017." Van Hooijdonk heeft duizend mutsen gekocht die bedrukt worden met '076', 'Breda' of Chatime. Ze zijn voor vijf euro te koop bij Krisje aan de Haven, 't Tapperijke, de Kloostertaveerne, VVV, Intratuin, Roha Shop, buurthuis Scheldestraat in het Westeinde en mogelijk ook op enkele kerstmarkten. "Ik ben daar nog over in gesprek", aldus de initiatiefneemster. 

Volledig scherm
Frank van der Lende © Chatime

In samenwerking met indebuurt Breda