Het Amphia Ziekenhuis in Breda.
Volledig scherm
Het Amphia Ziekenhuis in Breda. © Arie Kievit

Achtste patiënt in Amphia overleden aan gevolgen coronavirus

BREDA - In het Amphia Ziekenhuis in Breda is opnieuw een patiënt overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het is de achtste patiënt die in het ziekenhuis overlijdt aan het virus.

Het Amphia Ziekenhuis telt momenteel 35 patiënten met een coronabesmetting. 13 van hen worden behandeld op de intensive care. Die telt in totaal 30 bedden. Patiënten die er minder slecht aan toe zijn liggen in isolatiekamers. 

,,Per uur kunnen de cijfers veranderen, het is een momentopname”, waakt woordvoerster Patricia Stroo voor het trekken van conclusies uit de cijfers. ,,Er is gisteren ook weer een iemand ontslagen uit het ziekenhuis. Patiënten verruilen de ic voor isolatiekamer en andersom. Dat doet ook iets met de bezetting van de bedden natuurlijk.”

Tekeningen en presentjes

Positief gesteund voelt het ziekenhuis zich volgens Stroo door de vele attenties die het krijgt. ,,Kaartjes van kinderen, tekeningen, presentjes. Heel mooi om te zien dat iedereen met ons meeleeft. We verdelen al die mooie attenties over de afdelingen die het nodig hebben: de ic en isolatiekamers, maar ook bijvoorbeeld householding en logistiek.”

Het hele beleid van het ziekenhuis is gericht op een zo goed mogelijke opvang van patiënten met corona. Dat betekent dat operaties zijn afgezegd, polibezoeken niet doorgaan en het bezoek aan het ziekenhuis tot een minimum is beperkt. 

Hoogste aantal

Breda telt volgens de nieuwste cijfers van het RIVM het hoogste aantal besmette personen: 105. Landelijk staat de teller inmiddels op 2.051. 58 mensen in Nederland zijn overleden aan de ziekte.

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al het nieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus.

In een continu liveblog houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

Daarnaast houden we een dossier bij waarin we alle veelgestelde vragen voor u beantwoorden.   

In samenwerking met indebuurt Breda