Tour de France-winnaar Egan Bernal was dit jaar ook winnaar van de Acht van Chaam.
Volledig scherm
Tour de France-winnaar Egan Bernal was dit jaar ook winnaar van de Acht van Chaam. © EPA

Acht van Chaam krijgt extra geld om gezondheid van bezoekers te bevorderen

CHAAM - De Acht van Chaam kan ook de komende jaren rekenen op steun van de gemeente Alphen-Chaam. De stichting die het wielercriterium mogelijk maakt, krijgt een financiële bijdrage van de gemeente van van 24.000 euro per jaar. Daar zit extra geld in waarmee onder meer de gezondheid van bezoekers moet worden bevorderd. 

Het bestuur van Stichting Acht van Chaam en burgemeester Joerie Minses tekende dinsdag een nieuwe  overeenkomst die voor vier jaar geldt. “Dit is een zeer bekend en gewaardeerd wielerevenement, zowel binnen als buiten onze gemeente”, aldus de burgemeester in een persbericht.

De Acht van Chaam, Nederlands oudste en bekendste internationaal wielercriterium, wordt jaarlijks gereden op de woensdag na de Tour de France.  De financiële bijdrage die de stichting ontvangt van de gemeente is 21.331 euro per jaar. Daarnaast ontvangt de stichting jaarlijks een tweede bedrag van 2.500 euro. 

Dat laatste bedrag is nieuw. Daarmee gaat de stichting zich inspannen om concrete resultaten op drie gebieden te bereiken: duurzaamheid van het evenement, de bevordering van de gezondheid van inwoners en bezoekers en het bijdragen aan een ‘inclusieve samenleving’, waarin alle inwoners mee kunnen doen. 

In samenwerking met indebuurt Breda