Het nieuwe pand van AB InBev in Gilze
Volledig scherm
Het nieuwe pand van AB InBev in Gilze © AB InBev

AB InBev verhuist servicetak van Breda naar Gilze

BREDA/GILZE - Bierbrouwerij AB InBev heeft zijn Horeca Technische Service (HTS) verhuisd van Breda naar Gilze. Vanavond wordt het nieuwe gebouw geopend aan de Concorde op bedrijventerrein Midden-Brabant Poort.

Reden voor de verhuizing is dat de service-afdeling op de voormalige locatie in Breda aan de Veldsteen uit zijn jasje was gegroeid. Dit komt door de groei die AB InBev niet alleen in de horeca doormaakt maar ook met festivals en evenementen.

“Met de verhuizing spelen we we ook in op onze beoogde verdere groeiplannen”, aldus een woordvoerder van AB InBev. De brouwer is in Nederland onder andere bekend van merken als Jupiler, Hertog Jan, Hoegaarden, Leffe en - sinds vorig jaar - Bud. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Breda.

De HTS is op de nieuwe locatie goed voor ongeveer 25 voltijdsbanen, terwijl de afdeling ook nog eens enkele tientallen monteurs en projectleiders (23 fte) telt die buitenshuis werken. De HTS bedient vanuit Gilze het hele land.

“We hebben voor de nieuwe locatie gekozen vanwege de beschikbaarheid, ruimte en bereikbaarheid. In Gilze zijn we pal gesitueerd aan de snelweg A58, een prima uitvalsbasis naar veel delen in het land”, aldus de woordvoerder van AB InBev. 

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda