Volledig scherm
Logo Breda's Most Wanted, Bron: Facebook © Breda's Most Wanted

Aanstormend muziektalent kan zich melden voor Breda’s Most Wanted

BREDA – Breda’s Most Wanted, het coachingstraject voor talentvolle bands, komt met een derde editie. ‘De popcultuur heeft het moeilijk. Wij proberen ze een duwtje in de rug te geven’

,,In de komende editie willen we nog meer gaan kijken hoe we de bands onder de aandacht kunnen krijgen buiten Breda. Meer maatwerk leveren en kijken of we de talenten in bijvoorbeeld ook in Tilburg of Den Bosch op de kaart kunnen zetten”, vertelt Leo van Lieshout namens de samenwerkende organisaties. The Loads, Mezz, POB, Sound Dog en Popcorner ondersteunen voor een derde keer op rij een jaar lang talentvolle bands uit Breda.

Professionalisering

Van Lieshout vertelt over het coachingstraject: ,,We helpen bands die al redelijk op de rit zijn en de ambitie hebben om hoger op te komen. In een jaar reiken we hen alle tools aan richting professionalisering. Van songwriten en muziek maken. We bieden ze een repetitieruimte aan. Maar ook het zakelijke aspect komt aan bod, het ondernemen achter de band. Het is veel meer dan alleen muziek maken”, schetst Van Lieshout.

Het is een eye-opener voor bands. ,,Ze worden begeleid door een professionele muzikant. Het geeft ze nieuwe energie.” En dat is hard nodig, stelt hij. Want beginnende bands met de droom om groot te worden hebben het lastig. ,,We willen ze een duwtje in de rug geven. Zoveel gelegenheden met een eigen programmering zijn er niet echt meer. We hebben de Speeltuin, het Hijgend Hert en dan voornamelijk de Mezz.”

Voortgang

Donderdag 26 oktober vanaf 20:00 is er een showcase in de Mezz en die is gratis toegankelijk. Het is het slotconcert van bands DELUSIONALSAnne NederhoedHilton DiveFools Never Differ en Windup Space. Zij deden mee aan de tweede editie van Breda's Most Wanted en presenteren die avond hun voortgang van afgelopen jaar. Ook geven coaches Boudewijn Bonebakker (bekend van Gorefest) en Stafan Siwabessy (Waylon) een optreden. 

Bands die aan de derde editie willen meedoen van het coachingstraject kunnen zich weer melden: ,,We zoeken weer vijf bands die we een jaar kunnen begeleiden. Aanmelden kan tot begin december, in januari begint het nieuwe coachingstraject.” 

Hieronder een kleine impressie van Breda's Most Wanted van vorig jaar. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (79%)
  • Nee (21%)
5313 stemmen