Aanhouding komt niet uit, Bredanaar met pistool scheurt met 200 km per uur weg

BREDA - Hij reed 160 kilometer per uur zonder rijbewijs in een onverzekerde auto, met op de bijrijderstoel een tot pistool omgebouwd gasdrukpistool. Het kwam de 37-jarige C.W. uit Breda even niet uit dat er 4 maart ook politie reed, die hem maande tot stoppen.

De politie kreeg de man al op de A17 bij de Moerdijkbrug in de smiezen. Hij reed daar 160 en knalde vlak achter de politieauto langs naar de A16. Daar nam hij de afslag naar de A59 richting Terheijden. De politie maande de hardrijder tot stoppen. ,,Nee, ik wil niet hier stoppen'', zei W. toen de agenten naast hem stonden in de auto. ,,Rij even mee naar m'n moeder in Terheijden, da's hier niet ver vandaan.'' En prompt gaf W. weer gas. Met snelheden tot 200 kilometer per uur reed hij over de Waterbergse Baan richting Terheijden. Hij kwam er echter niet, want verloor de macht over het stuur en zijn bewustzijn toen hij tegen een verkeersportaal aan knalde.

'Engeltje op m'n schouder'

Agenten die de achtervolging hadden ingezet, vroegen de man nog of hij leefde. ,,Zoooo'', zei de W. donderdag met een langgerekte O. ,,Ik heb zo'n engeltje op m'n schouder gehad. Dit doe ik echt nooit meer. Ik ben zo stom geweest.''
Vanwege het pistool eiste officier van justitie Gunnar van der Hofstede in de rechtbank negen maanden cel. Het was namelijk zeker niet de eerste keer dat hij met een pistool op zak werd gepakt. Vanwege die dollemansrit eiste Van der Hofstede ook nog een boete van 550 euro en een rijontzegging van 6 maanden. Advocate Floor Hopmans vroeg de rechtbank alleen om de man niet langer in de gevangenis te houden.

De uitspraak is op 22 juni.

BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Volledig scherm
© Lex van Lieshout
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda