Impressie van de nieuwe inrichting van de Nieuwe Veste. Een in het oog springende trap (achtergrond) verbindt de verdiepingen: ‘Waardoor je je gemakkelijk door het pand kunt bewegen’. De huidige loopbrug tussen het leescafé en de tuin komt te vervallen. De tribunetrap (voorgrond) is multifunctioneel en kan als tribune gebruikt worden.
Volledig scherm
Impressie van de nieuwe inrichting van de Nieuwe Veste. Een in het oog springende trap (achtergrond) verbindt de verdiepingen: ‘Waardoor je je gemakkelijk door het pand kunt bewegen’. De huidige loopbrug tussen het leescafé en de tuin komt te vervallen. De tribunetrap (voorgrond) is multifunctioneel en kan als tribune gebruikt worden. © Nieuwe Veste

Aan de vooravond van de grootscheepse verbouwing van de Nieuwe Veste: ‘We gaan Breda meer omarmen’

BREDA - ,,Eindelijk”, zegt directeur Gertjan Endedijk (62), directeur van de Nieuwe Veste: de grote verbouwing van het complex in de Bredase binnenstad staat te beginnen. Het cultuurcentrum met stadsbibliotheek gaat vanaf februari 2019 op de schop. ,,De mensen zullen enige hinder ervaren, maar we willen het centrum gedurende de bouw hoe dan ook open houden voor het publiek.”

In samenwerking met indebuurt Breda