Volledig scherm
© Erik Haverhals

A27 weer open na ongeluk in dichte mist met vrachtwagen, twee gewonden

NIEUWENDIJK - Door een ongeluk was zaterdagochtend de A27 tussen Breda en Gorinchem urenlang afgesloten. Een vrachtwagen en een auto botsten ter hoogte van Nieuwendijk op elkaar. Daarbij raakten twee jongemannen gewond. Inmiddels is de weg weer vrij.

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor zeven.

Tankstation
De auto met drie inzittenden reed vanuit Hank richting Gorinchem. Bij het tankstation wilde de automobilist de snelweg weer oprijden, maar in plaats van gas te geven ging hij in de ankers.

Een vrachtwagen knalde tegen de achterkant van de auto. Daarin zaten drie mensen. Twee van hen zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis in Utrecht gebracht.

De politie hield de bestuurder van de personenauto aan omdat hij onder invloed van alcohol bleek te zijn. 

Advies
Ook de chauffeur raakte lichtgewond, maar hij was wel aanspreekbaar. Volgens hem remde de auto, die vlak voor hem reed, plotseling en kon hij die niet meer ontwijken.

Automobilisten die richting Gorinchem moeten, werd geadviseerd via Rotterdam te rijden over de A59, de A16 en de A15.

'Ga niet spookrijden!'
De VerkeersInformatieDienst (VID) adviseerde weggebruikers niet te gaan spookrijden maar op instructies te wachten.

Voor het ongeluk werden meerdere ambulances en een traumateam opgeroepen. Ook de brandweer was ter plekke met vijf wagens.

Volledig scherm
© Jeroen Stuve
  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.

In samenwerking met indebuurt Breda