Volledig scherm
Door het ongeluk is de A16 afgesloten. © Thymen Stolk

A16 richting Rotterdam dicht na dodelijk ongeluk

RIDDERKERK - De snelweg A16 richting Rotterdam is zaterdagmiddag afgesloten na een kettingbotsing. Bij het ongeluk, ter hoogte van knooppunt Ridderkerk, is iemand overleden. De weg blijft nog lange tijd dicht en er staan zaterdagmiddag lange files. Rijkswaterstaat adviseert mensen vanaf het zuiden om te rijden via Utrecht.

Vijf auto's en een vrachtwagen botsten op elkaar bij het ongeluk. Volgens de veiligheidsregio zijn er verschillende mensen gewond geraakt die door hulpdiensten uit hun voertuig moeten worden bevrijd.  

De weg blijft nog lang dicht, ook omdat de politie nog onderzoek moet doen. De parallelbaan is wel gedeeltelijk open waardoor het verkeer er mondjesmaat langs kan. Verkeer dat achter het ongeluk vaststond kon rond 15.30 uur worden weggeleid, aldus Rijkswaterstaat. Rond die tijd stond het verkeer vast over een afstand van 13 kilometer.

Omrijden is lastig

De VID adviseert automobilisten de A16 te mijden. Omrijden is eigenlijk niet mogelijk, aldus een woordvoerster. De Heinenoordtunnel op de A29 is in de richting Rotterdam dicht wegens werkzaamheden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3639 stemmen