8 leerlingen overleden in 10 jaar tijd: hoeveel leed kan een school verdragen?

‘Gelukkig zijn er dit keer in de vakantie alleen maar leuke dingen gebeurd’, zijn de woorden waarmee rector Gijs van Wijlen van het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda zijn docenten op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verwelkomt. Een paar uur later slaat het noodlot opnieuw keihard toe. 

Een leerling van zijn school wordt doodgestoken. Wéér een scholier van het OLV.  In de vijf jaar dat Van Wijlen (62) rector is op de middelbare school, overlijden er vijf leerlingen. Een bizar aantal. Wat doet dat met zo'n school, de leerlingen, docenten, de rector? ,,Natuurlijk heb ik gehuild, maar dat heeft niemand gezien.‘’

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda